Το έμβλημα

Έμβλημα του κόμματος Ασπίδα Πολιτών – Άμεση Δημοκρατία είναι μια ασπίδα, όπου το δεξί της μέρος είναι χρώματος πορτοκαλί και το αριστερό της χρώματος γαλάζιο. Μέσα σ’ αυτήν είναι το σχήμα του πολίτη, χρώματος πορτοκαλί. Η ασπίδα αυτή εξωτερικά πλαισιώνεται με τις φράσεις ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ (στο άνω μέρος με γράμματα χρώματος γαλάζιου) ΆΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (στο κάτω μέρος με γράμματα χρώματος πορτοκαλί).

Η ασπίδα ως όπλο είναι κατεξοχήν αμυντικό. Έχει χρησιμοποιηθεί ως μέσον επίθεσης σε περιπτώσεις που καθίστατο ως μόνη επιλογή. Δεν είναι τυχαίο πως ως σύμβολο πλαισιώνει θυρεούς και εκφράσεις για να εκφράσει την προάσπιση από απειλές και κινδύνους.

Το δικός μας σύμβολο έχει μέσα στην ασπίδα το σχήμα του πολίτη. Η ασπίδα μπαίνει μπροστά στους πολίτες για όλα όσα τους απειλούν και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους απέναντι στις ανισότητες, την υπερφορολόγηση, την καταπάτηση δικαιωμάτων κτλ.

Η επιλογή των χρωμάτων δεν είναι τυχαία. Το πορτοκαλί είναι απλό και ευθύ. Υπάρχει ένα κυριολεκτικά επιθετικό αίσθημα στο πορτοκαλί που εμπνέει ατρόμητο κουράγιο και άφοβη ανάληψη ρίσκου, για αυτό και γίνεται αποδεκτό ιδιαίτερα μεταξύ των νέων. Στην οικοσημολογία, είναι σύμβολο της δύναμης και της αντοχής. Το συμπληρωματικό του χρώμα είναι το μπλε.

Η επιλογή του μπλε έγινε από τον ουρανό, την θάλασσα και είναι το χρώμα της ελευθερίας, όπως συμβολίζεται στην Ελληνική Σημαία.