Βιογραφικό Σημείωμα

nikos_no_bckgnd

Νίκος Γεωργίου
Έλληνας πολιτικός

Ο Νίκος Γεωργίου γεννήθηκε στο Έιντχοβεν Ρότερνταμ Ολλανδίας το 1984.
Είναι Έλληνας πολιτικός, Χριστιανός Ορθόδοξος, Πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος ΑΣΠΙΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Έχει εκπληρώσει την στρατιωτική του θητεία στο σώμα πυροβολικού Θήβας. Επίσης, έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης και εργάζεται ως συμβασιούχος αορίστου χρόνου σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Τα πολιτικά του βήματα τα ξεκίνησε σε ηλικία 24 ετών, το 2008, με μεγάλο εθελοντισμό. Διετέλεσε Πρόεδρος του Εξωραϊστικού Επιμορφωτικού Συλλόγου Παιανίας ο “Άγιος Ανδρέας” της περιοχής, όπου διαμένει έως και σήμερα. Στην πορεία εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος του δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών έως τον Αύγουστο του 2019.
Την 20η Σεπτεμβρίου του 2015 πολιτεύτηκε με την Ένωση Κεντρώων ως υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Αττικής. Ο κύριος Λεβέντης υποχρέωνε τους υποψηφίους βουλευτές του να υπογράφουν πως κάθε 6 μήνες οι εκλεγμένοι βουλευτές θα παραιτούνται χάριν του επόμενου. Πράγματι ο Νίκος Γεωργίου υπέγραψε σε χαρτί αυτή τη συμφωνία και τοποθετήθηκε στην έκτη θέση του ψηφοδελτίου όπου ήταν με λίστα, διότι ήταν όρος του κόμματος για να εισέλθει ένας υποψήφιος στα ψηφοδέλτια του. Τα έγγραφα που υπογράφτηκαν, θα τα κατέθετε ο κ Λεβέντης προς τον πρόεδρο της Βουλής . Τελικώς η συμφωνία δεν εφαρμόστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα ο Νίκος Γεωργίου να αγωνίζεται δικαστικώς έως και σήμερα ώστε να δικαιωθεί, ύστερα από την αδικία που του έγινε. Στην πορεία πήρε τη μεγάλη απόφαση και ίδρυσε το πολιτικό κόμμα ΑΣΠΊΔΑ ΠΟΛΙΤΏΝ μαζεύοντας 204 υπογραφές από συμπολίτες του.

Στις 17/12 2019 και ημέρα Τρίτη, ο Νίκος Γεωργίου κατέθεσε προς τον κ Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την Αίτηση Ιδρύσεως Πολιτικού Κόμματος, την Ιδρυτική Διακήρυξη και το Καταστατικό του κόμματος με την ονομασία ΑΣΠΊΔΑ ΠΟΛΙΤΏΝ – ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, του οποίου είναι Πρόεδρος, για την συμμετοχή στις Δημοτικές, Περιφερειακές, Βουλευτικές και Ευρωβουλευτικές Εκλογές.