Μεχλιζόγλου Θεόδωρος

Ο Θοδωρής Μεχλίζογλου, Αντιπρόεδρος του κόμματος, γεννήθηκε στη Νέα Βύσσα Ορεστιάδος το 1971 και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από το 3ο ΤΕΛ Αθηνών και σπούδασε γραφιστική στο ΤΕΙ Αθήνας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Άσκησε το επάγγελμα του γραφίστα και υπεύθυνου εκτυπώσεων στο Βιομηχανικό τομέα επί 28 χρόνια και παράλληλα ασχολήθηκε με τον τομέα της Πολιτικής Οικονομίας, αφού είναι το αντικείμενο με το οποίο είχε πάθος από νεαρή ηλικία. Έλαβε μέρος σε πολλά επιστημονικά συμβούλια, έχοντας κάνει πολλά συγγράμματα και εργασίες για τις οποίες έχει πάρει επαίνους από αρκετούς επιφανείς και έγκριτους οικονομολόγους.

 

Υπήρξε ραδιοφωνικός παραγωγός για αρκετά έτη κάνοντας δύο εβδομαδιαίες εκπομπές ενώ ασχολείται και με την τηλεόραση ως αρχισυντάκτης. Αρθρογραφεί συχνά ως πολιτικός αναλυτής και τα άρθρα του αναδημοσιεύονται από πολλά γνωστά και έγκριτα web site.

Ιδρυτής ενός ευρωσκεπτικιστικού κινήματος, το Κίνημα Υπέρ Εθνικού Νομίσματος (Κ.Υ.Ε.Ν), το οποίο αριθμούσε περίπου 10.000 μέλη, με έντονη δράση και παρουσία σε κοινωνικούς αγώνες, αποδέχθηκε το κάλεσμα του Κυριάκου Βελόπουλου για την ίδρυση ενός νέου μεγάλου Δημοκρατικού – Πατριωτικού κινήματος.

Από την ίδρυση του κινήματος «Ελληνική Λύση» βρίσκεται δίπλα στον Πρόεδρό του έχοντας αναλάβει θέσεις κλειδιά στο κίνημα, όπως του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου & υπεύθυνου ηλεκτρονικής ενημέρωσης, αποδέχτηκε την πρόταση του Κυριάκου Βελόπουλου να βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Λίγες μέρες πριν τις ευρωεκλογές του 2019, παραιτείται από την υποψηφιότητα και από το κόμμα “Ελληνική Λύση”.

Το 2022 ενώνει τις δυνάμεις του με το κόμμα ¨Ασπίδα Πολιτών – Άμεση Δημοκρατία¨, του οποίου και είναι μέλος, διατηρώντας παράλληλα και την δραστηριότητά του στο Κ.Υ.Ε.Ν. 

Επικοινωνία : aspidapoliton@gmail.com