Γεωργίου Νίκος

Ο Νίκος Γεωργίου γεννήθηκε στο Αϊντχόφεν Ρότερνταμ Ολλανδίας το 1984, από Έλληνες μετανάστες. Είναι Έλληνας Πολιτικός, Χριστιανός Ορθόδοξος, Πρόεδρος και ιδρυτής του κόμματος Ασπίδα Πολιτών Άμεση Δημοκρατία.

Έχει εκπληρώσει τη στρατιωτική του θητεία στο σώμα πυροβολικού και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στον τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.

Εργάζεται στον τομέα της καθαριότητας, υπάλληλος αορίστου χρόνου ,με την ειδικότητα (ιδιότητα) οδηγός απορριμματοφόρου. 

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Παιανίας και ασκεί τα καθήκοντά του, με ενεργό ρόλο έως και σήμερα, για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Ασχολείται με τα κοινά του Δήμου Παιανίας και με την πολιτική, από το 2008.

Το 2013 μαζί με μία ομάδα ατόμων ίδρυσε τον Αθλητικό Σύλλογο Παιανίας Αττικής με την ονομασία “Δημοσθένης”, όπου είναι και σήμερα ένας από τους εκπροσώπους του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τον Ιανουάριο του 2015 πολιτεύτηκε με το κόμμα “Τελεία” του κυρίου Απόστολου Γκλέτσου στην Β’ Αθηνών όπου έλαβε 1073 σταυρούς.

Την 20η Σεπτεμβρίου του 2015 πολιτεύτηκε με την Ένωση Κεντρώων που ήταν υποψήφιος Βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια του Νομού Αττικής.

Θήτευσε ως εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παιανίας-Γλυκών Νερών έως τον Αύγουστο του 2019.

Την 16 Δεκεμβρίου 2021 ίδρυσε το πολιτικό κόμμα Ασπίδα Πολιτών – Άμεση Δημοκρατία με τους συνεργάτες του και με την έμπρακτη αρωγή και υπογραφή 204 συμπολιτών του.

Επικοινωνία : aspidapoliton@gmail.com